ETABAL Yönetimi ile 2018 Hedefleri Hakkında Röportaj Yaptık

28-06-2018 23:18
ETABAL Yönetimi ile 2018 Hedefleri Hakkında Röportaj Yaptık

Bal sektörünün öne çıkan firmalarından ETABAL’ın Yöneticisi Ahmet Bağran Aksoy ile gelecek hedefleri ve kariyer üzerine bir röportaj yaptık. Aksoy; ETABAL’ın sektördeki konumu ve 2018 hedeflerini anlatırken, kariyer yaşamına yönelik fikirlerini bizimle paylaştı.

-Firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz?

33 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin en köklü ham bal ve arı ürünleri üreticisi olan ETABAL, 1985 yılında kurulmuştur. ETABAL‘ın, Kaçkar Dağı ve yöreleri başta olmak üzere Rize, Erzurum, Erzincan ve Sivas’ın yüksek yaylalarında bal üretim çiftlikleri bulunmaktadır. Endemik bitki çeşitliliği ve floristik zenginliğiyle ön plana çıkan bu bölgelerde ETABAL’a ait 1800-2000 kovandan her yıl 6 ile 14 ton arasında bal üretimi gerçekleştirilmektedir. ETABAL, geleneksel yöntemlerle herhangi bir işleme maruz kalmadan kovandan sofraya taşıdığı ham balların satışını kendi oluşturduğu mağaza ağları ve internet sitesi üzerinden gerçekleştirmektedir. ETABAL’ın bugün Kadıköy Tarihi Çarşı'da, Emaar Square AVM’de, Watergarden AVM’de, Mall Of Istanbul AVM’de, Aqua Florya AVM’de, Sapphire AVM’de ve Vadi İstanbul AVM’de mağazaları bulunmaktadır. ETABAL, ham balın yanı sıra Arı Sütü, Saf Propolis, Polen ve Özel Karışım Kürlerinden oluşan toplam 24 farklı ürünün hem üretimini hem de satışını gerçekleştirmektedir.

-2017 yılını ETABAL açısından değerlendirir misiniz?

2017 yılının yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklık, flora çeşitliğini düşürmesinin yanı sıra bitkilerin nektarının olgunlaşmasını engellediği için bal üretimini olumsuz etkiledi. Bu koşullar göz önüne alındığında, 2017 yılı tüm arıcılık sektörü için olumsuz bir yıl oldu. ETABAL’a ait 1800-2000 kovandan her yıl 6 ile 14 ton arasında bal üretimi gerçekleştiriyoruz. 2017’de üretimimiz 6 tonlara kadar geriledi. Bu sadece bizim yaşadığımız bir kayıp değil tüm üreticilerin yaşadığı bir kayıptı.

-2018 yılı hedeflerinizi paylaşabilir misiniz?

ETABAL’a ait 1800-2000 kovandan her yıl 6 ile 14 ton arasında bal üretimi gerçekleştirdiğimizi az önce belirtmiştim. Bu yıl bu üretimi en maksimum seviyelere çıkartmak için çalışıyoruz. Mevsimsel etkilerin iyi olacağını da düşünürsek bunu gerçekleştirmek için hiçbir eksikliğimiz yok. Bunların dışında mağazalaşma sürecine hız veriyoruz. Vadi İstanbul’da açılan yeni mağazamızın dışında Emaar Square’da da açılacak yeni bir mağaza gündemimizde. Bunun çalışmalarına hız verdik. Ayrıca özellikle bayilik verme konusunda taleplerin arttığını görüyoruz. Etabal olarak bu yıl bayilik verme konuları gündemde olabilir. Özellikle Araplardan ciddi teklifler var. Abudabi, Cidde, Dubai, Katar, Kuveyt gibi yerlerden ürünlerimize aşırı ilgi var.

-ETABAL yöneticisi olarak farklı hobileriniz olduğunu biliyoruz. Bizimle paylaşır mısınız?

Ben çok fazla alana merak sardım. Bu, bir marka sahibinin sadece kendi işiyle değil farklı işlerle de uğraşması gerektiğini gösteren güzel bir örnek aslında. Pilotluk merakım çocukluğumda başladı. 18 yıldır lisanslı pilotum. Normal uçuş haricinde akrobasi uçuşu yapmayı da severim. Bunların dışında Shotokan karate siyah kuşak ve Aikido kahverengi kemer sahibiyim. Müzik enstrümanları ile aram oldukça iyidir. Bateri, gitar ve bağlama çalıyorum. Türkiye Arıcılar Birliği, İstanbul Havacılık Kulübü ve İstanbul Yelken Kulübü üyeliklerim devam ediyor.

-Hobilerin kariyer yaşamına olumlu etkileri nelerdir?

Hiperaktif kişiliğime bağlı olarak öğrendiğim birçok şeyin karşılığı kariyer hayatıma olumlu yansıdı. Arıcılık mesleği kişiliğimin önemli bir parçasını oluşturuyor. Arılardan aldığım çalışkanlık her defasında işime yaradı. Bu denge benim başarılı bir iş adamı olmamı sağladı.

-Kariyer planı yapmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Günümüzün gençleri çok akıllı, onlara akıl ve tavsiyeden öte güzel tecrübelerinizle mentörlük yaparsanız sizi daha çok dinlerler. Önce okullarını aksatmamalarını öneririm hep. İş anlamında çalışmak bir genci sadece olgunlaştırmaz, kendisine istediği hayatı belirlemede de çok yardımcı olur. Dolayısıyla dürüst ve de çalışkan olmaları önemli. Bir branşta spor yapmıyorsa, bir enstrüman çalamıyor veya onun yerine koyacağı bir hobisi yoksa bir genç her zaman eksik büyür. Bu konuda birçok gence tavsiyelerim olmuştur. Bunları eksik etmesinler.

 

Yayın Tarihi: 30.03.2018

Yazı kaynağı için tıklayınız

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.